duminică, 2 august 2009

Biserica Episcopală va accepta episcopi homosexuali



Episcopii au votat pentru deschiderea porţilor către arhiereii care practică homosexualitatea în cadrul convenţiei Bisericii Episcopale de luni, o acţiune care ar putea şoca Comuniunea Anglicană, reţeaua internaţională de biserici de care aparţine Biserica Episcopală.

Votul care permite homosexualilor şi lesbienelor să ocupe ranguri bisericeşti înalte subminează un moratoriu adoptat la convenţia de acum 3 ani, prin care se amâna acordarea de astfel de titluri, informează New York Times.

Conflictul privind homosexualitatea în cadrul Bisericii Episcopale a fost urmărit îndeaproape de mai multe biserici protestante.

Provinciile conservatoare din comunitatea anglicană, în special cele din Africa, au rupt legatura cu Biserica Episcopală în ultimii ani, dupa ce aceasta l-a acceptat ca episcop pe Gene Robinson în dioceza din New Hampshire, SUA, acum 6 ani, devenind primul episcop homosexual declarat.

Este o încercare de a consolida relaţiile cu restul comunitaţii, pentru că relaţiile adevărate se bazează pe autenticitate a declarat Bonnie Anderson, preşedintele Camerei Deputaţilor, reprezentat al laicilor şi clericilor .

Rezoluţia adoptată luni a fost formulată astfel incat să permită diocezelor să ia în considerare candidaţi homosexuali, însă nu obligă toate diocezele sa facă acest lucru.


sursa: http://www.majesty.ro/Religie/biserica-episcopal-va-accepta-episcopi-homosexuali.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu