sâmbătă, 1 august 2009

Biserica Ortodoxa din Sebis [parc]



Ridicat-am ochii mei la munţi, de unde va veni ajutorul meu? Ajutorul meu de la Domnul, Cel ce a făcut cerul şi pământul. Nu va lăsa să se clatine piciorul tău, nici nu va dormita Cel ce păzeşte. Domnul te va păzi pe tine, Domnul este acoperământul tău, de-a dreapta ta. Domnul te va păzi pe tine de tot răul; păzi-va sufletul tău.
Domnul va păzi intrarea ta ieşirea ta de acum şi până în veac.
Psalmul 121 [Biblia Ortodoxa]

Mort si totusi Viu



Ieri am dat peste o stire interesanta care mi-a dat mult de gandit:
Un barbat in varsta de 76 de ani din Cluj a mers la medicul de familie pentru o reteta compensata, iar de acolo a aflat ca este mort de cateva luni. Potrivit Ziua, doctorul a refuzat sa-i ofere ajutor, pe motiv ca in actele sale omul figura decedat, eroare biroctratica de care se face vinovat un angajat de la Serviciul de evidenta a populatiei. Potrivit reprezentantilor primariei, este o greseala umana, pentru ca persoana care a tastat datele respective a gresit o cifra care se potrivea cu codul numeric personal al altui om. Pana cand situatia se va rezolva, batranul nu are ce face, decat sa se trateze de inima cu medicamentele pe care le mai are.
[http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/137186/A-aflat-de-la-medicul-de-familie-ca-este-mort.html]

In timp ce citeam despre aceasta intamplare hazlie, mi-am adus aminte de cateva pasaje din Sfanta Scriptura care spun ca in lume exista multi oameni care, desi figureaza in acte ca fiind vii, in Cartea Vietii, Cartea lui Dumnezeu, acestia apar ca morti din punct de vedere spiritual. Dintre acestia sunt multi care, constienti fiind de lucrul acesta, isi traiesc viata fara nicio frica cu privire la realitatea de dincolo. Trist este ca sunt multi altii care traiesc cu impresia falsa ca sunt trecuti in registrul lui Dumnezeu pe cand ei sunt departe de Rai.
Haideti sa ne oprim un moment si sa ne intrebam: apare numele meu scris in Cartea Vietii sau nu ?

Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în Impărăţia Cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut? Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.
Matei 7:21-23